PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
donderdag 23 september 2021
20.00 uur
  De Regenboog

‘Van U is de toekomst’


Ontvankelijk en waakzaam leven van genade
Inleiding door ds. Julia van Rijn, classispredikant Zuid-Holland-Noord

Genade, gratie, ‘Amazing Grace’ … we kunnen niet zonder. De kerk is geroepen vanuit deze genade Gods toekomst tegemoet te leven. De kernzin van de visienota Van U is de toekomst, die vorig jaar door de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland is aangenomen, luidt niet voor niets: ‘De kerk leeft van genade. Dat is de dragende grond voor ons leven en werken als kerk.’ Met deze nota is de Kerk onderweg naar 2025. 
De werkgroep Vorming & Toerusting van de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Zuid organiseert aan de hand van deze visienota een aantal geloofsgesprekken, waarbij iedereen welkom is. Op donderdag 23 september komt classispredikant ds. Julia van Rijn naar Zoetermeer. Zij zal stil staan bij de betekenis van genade in algemeen bijbelse zin en proberen te duiden hoe de uitwerking in verschillende deelthema’s (gemeenschap, oecumene, eerbiedig leven in gebed en actie, het werk van God in deze wereld) vanuit genade verstaan kan worden. Iedereen wordt hiervoor van harte uitgenodigd, welkom!

23 september, 20.00 uur; kerkelijk centrum De Regenboog, Nathaliegang 263; informatie en opgave T 06-2184 5948 of (079) 360-01 54 E hwvanzuilekom@hetnet.nl