PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Ds. Marjan Zebregs


Vanaf 1 maart 2021 ben ik tijdelijk (ambulant) predikant in Zoetermeer-Zuid, vooral voor pastoraat rondom De Oase en de eredienst. In het pastoraat vind ik het elk keer opnieuw bijzonder en fijn dat mensen hun gevoelens met mij willen delen. Bij uitvaarten geldt dat extra sterk.

Ik vind het ook bijzonder om de ontwikkeling van de wijkgemeente Zoetermeer-Zuid mee te maken. Een pril begin daarvan heb ik gezien toen ik in 2013 mijn predikanten stage liep in De Regenboog.

Ik ben getrouwd (1988) met Rolf Voormolen. We hebben een dochter Machteld (1991) en een zoon Reinout (1995), die thuis woont. We delen de pastorie in Wateringen met (asiel)hond Maya (2020).

Ik dien met vreugde in Zoetermeer-Zuid en ik hoop dat de vele vrijwilligers daar mij dat na kunnen zeggen.

In aansluiting op het jaarthema van de Protestantse Kerk: ‘Van U is de toekomst’, wens ik iedereen in Zoetermeer-Zuid en daarbuiten vertrouwen in deze nieuwe gemeente van Christus en zicht op de toekomst van God op aarde en in de hemel.

In oktober 2006 (ik was toen 46 jaar) voelde ik tijdens een kerkdienst in Voorburg, waar ik toen woonde, het verlangen om predikant te worden. Na een studie theologie in Leiden, Utrecht en Amsterdam kon ik mij in mei 2014 beroepbaar stellen. November van dat jaar begon ik als ‘Bijstand in pastoraat’ in de wijkgemeente Den Haag ZuidWest. In april 2015 werd ik bevestigd als predikant en deed ik intrede in 'De Goede Herder' in Valkenburg ZH. In oktober 2020 begon ik in mijn tweede gemeente 'De Lichtbron' in Wateringen/Kwintsheul/Wateringse veld. Vier maanden daarna werd ik verrast door de vraag of ik ambulant predikant in Zoetermeer wilde worden. Door mijn positieve ervaringen in mijn stagetijd heb ik direct ‘Ja’ gezegd.

Ds. Marjan ZebregsM 06 28 10 33 71 (bij spoed)
E m.zebregs@protestantsekerk.nl
Werkdag: donderdag