PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Ds. Sandra Hermanus-Schröder MA


Mijn naam is Sandra Hermanus-Schröder, 58 jaar, woonachtig in Zoetermeer, getrouwd met Anja, samen zorgen we voor onze schatjes Putzi & Pippi. Tot 1 februari 2022 ben ik voor de PWZZ aangesteld voor hulpdiensten pastoraat en eredienst en tevens ben ik werkzaam als predikant-geestelijk verzorger bij Cardia Floriadehof. Als echt mensen-mens en dierenvriend vind ik het heerlijk om met anderen samen te zijn. Ik houd van het goede leven, van gezelligheid en dialoog over onderwerpen die je hart mogen raken.

Voor mij is het christelijke geloof een hoopvolle inspiratie om me met hart en ziel in te zetten voor kerk en samenleving. Bevlogen ben ik als het gaat over Gods Koninkrijk op aarde, over het vernieuwende werk van de Heilige Geest in ons om te leven zoals Jezus dat heeft voorgeleefd, en over vegan lifestyle als een prima mogelijkheid om in onze huidige samenleving deel te zijn van de oplossing. Groot voorstander ben ik van hartelijke samenwerking tussen de Zoetermeerse kerken (oecumene) en je kunt me met regelmaat op straat vinden tijdens demonstraties voor het klimaat en toekomst voor onze kinderen. 

In 2015 hebben Anja en ik met enkele vrienden het landelijke platform Vegan Church opgericht: een ontmoetingsplaats en denktank over groene thema’s als duurzaamheid en voeding, eerlijke water- en wereldvoedselverdeling, gezondheid en dierenrechten. I.s.m. pioniersplek De Pelgrim inspireren we Zoetermeerse christenen om de dialoog hierover aan te gaan. In 2020 hebben enkele jonge academici en ik een theologie voor dierenrechten geschreven in het boek Dier & Evangelie. 

Ik ben afgestudeerd aan de RU Leiden, faculteit Godgeleerdheid (1990) en aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU Utrecht/Groningen) Masters Predikant-geestelijk verzorger en Geestelijke verzorging (2013).

M 06 21 52 58 68
E scbhermanus@gmail.com
Werkdagen: dinsdag en donderdag