PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
zondag 25 juli 2021

Frank van de Beld krijgt waarderings­insigne PGZ


Voor zijn verdiensten als beheerder heeft Frank van de Beld uit handen van Jos Nouwt, voorzitter van de Algemene Kerkenraad, op 25 juli 2021 de waarderingsspeld van de Protestantse Gemeente Zoetermeer gekregen.

Door alle corona gerelateerde beperkingen heeft het even geduurd voordat we op een waardige manier konden stilstaan bij het vertrek, in september 2020, van Frank van de Beld als beheerder van ’t Centrum en de Pelgrimskerk

15 jaar lang heeft Frank ’t Centrum en de Pelgrimskerk beheerd voor de verhuur, maar ook voor al die onverwachte dingen die daarbij komen. 15 jaar beheerder zijn is iets ander dan 15 jaar in functie zijn. Het betekende voor Frank dat hij elke dag moest indelen rondom de dingen die in ’t Centrum en de Pelgrimskerk moesten gebeuren. Een weekend of een week weg betekende planning en mensen inschakelen: De verwarming op tijd aanzetten om een ruimte op tijd verwarmd te krijgen, koffieschenkers regelen en zo meer. Er is voor de grap wel eens gezegd: “Wanneer je Frank wilt spreken kun je beter naar ’t Centrum bellen dan naar zijn huis.”

Frank was (en is) heel nauwgezet en deed alles graag op zijn manier. Zo is hij als beheerder enorm belangrijk geweest voor de voormalige wijkgemeente Pelgrimskerk, ook in financieel opzicht. In de jaren dat hij ’t Centrum beheerde, is er samen met alle vrijwilligers, meer dan 250.000 euro aan inkomsten gegenereerd.

Frank heeft weliswaar afscheid genomen als beheerder , maar gelukkig blijft hij op andere terreinen nog wel actief en is hij als organist nog zichtbaar en hoorbaar.