PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Collecteren met de app


De kerk app Wij van Zuid biedt ook de mogelijkheid om te collecteren.
Je bouwt onder je eigen account een saldo op, waarvan je de collecten doneert. Feitelijk net als met collectebonnen. Dit gaat op zeer gebruiksvriendelijke wijze.
Wanneer je je saldo opwaardeert kost dat € 0,24 per keer. Van datgene wat je doneert als collecte(n) gaat niets naar Donkey Mobile of een andere instantie. Alles komt bij het collectedoel terecht.

Hoe werkt het precies?  
  1. Klik op 'Geven' (onderaan, de hand met het hartje).
  2. Naast het fotootje van jezelf, staat ‘Mijn saldo’ en een bedrag. Rechts daar weer van staat ‘opwaarderen’. Klik daarop.
  3. Voer een bedrag in.
  4. Klik op het pijltje. De app zal nu vragen naar welke bank app/website hij je door moet sturen zodat je via je eigen bank de betaling kan autoriseren. Wel zo veilig!
  5. De app verwijst je via iDeal veilig door naar de betaalomgeving van je eigen bank.
  6. Rond de betaling met je bank app/website af. Je zal daarna automatisch weer doorgestuurd worden naar je kerk app.

Het bedrag staat nu op je account en het geld wordt direct naar je eigen gemeente overgemaakt. Als je voor het eerst saldo opwaardeert zal de app je vragen om een pincode in te stellen. Deze zul je dan voortaan invoeren wanneer je vanuit je saldo een gift geeft. Zo houden we je saldo veilig!

Het opladen van het saldo kost €0,24 aan transactiekosten. Dit zijn de enige kosten die niet naar het collectedoel gaan. Je kan er ook voor kiezen geen saldo in de app te zetten en per collecte geld over te maken. Dan kost het wel per keer €0,24 transactiekosten. Het is dus voordeliger om saldo op te laden.

Een ander voordeel van het saldo is dat je niet steeds via je bankomgeving hoeft te betalen. Dat doe je één keer en vanaf dan geef je vanuit de app. De collectes staan duidelijk aangegeven.  

Kies per collecte een bedrag wat je wil geven en klik op geef. Voer je pincode in en voilà! Je hebt een donatie gedaan. Zo simpel is het!

Handige tip: Ook opgeladen saldi is voor de belasting aftrekbaar. Op je bankafschrift komt de tenaamstelling van je gemeente te staan. Ook al gaat het geld via een betaalrekening, de belastingdienst kan zien waar het geld heen gaat en via welke rekening.    
  
Jan Blankespoor, Jessica Monker, Sofie van der Linden